Reacția Chișinăului la alertele cu bombă la adresa școlilor din stânga Nistrului

0 266

Alertele cu bombă care au vizat instituțiile de învățământ din regiunea transnistreană sunt provocări menite să răspândească panică și să creeze tensiuni în societate, susțin reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare de la Chișinău. Într-un răspuns oferit redacției Replica Media, purtătoarea de cuvânt a instituției, Mariana Sarî, a precizat că Biroul condamnă aceste acțiuni și că organele de resort au fost sesizate pentru a identifica sursa amenințărilor.

„Presupusele cazuri de amenințare cu bombă în unele instituții de învățământ din stânga Nistrului și municipiul Bender sunt provocări absolut evidente, menite să răspândească panică și să creeze tensiuni și adversitate în societate. Condamnăm cu vehemență acest tip de acțiuni, mai ales că vizați au fost copiii, și sperăm că făptașii vor fi identificați și trași la răspundere în modul stabilit de lege”, a declarat Mariana Sarî.

Mai multe instituții de învățământ de la Tiraspol, Bender, Râbnița, Dubăsari și Camenca au fost evacuate în dimineața zilei de luni, 21 martie, din cauza unor alerte cu bombă. Potrivit presei din regiune, pe adresele instituțiilor au fost expediate mesaje cu informații despre minarea clădirilor. Toate alertele s-au dovedit a fi false. Ulterior, autoritățile separatiste au decis ca toate școlile din regiunea transnistreană să treacă la învățământ la distanță începând de marți, 22 martie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata