Redacția de combatere a dezinformării. Conduita unui jurnalist care lupta cu propaganda și dezinformarea. Exemple din Moldova și alte trei țări

0 17

Jurnaliștii recepționează zi de zi un volum mare de informații, o procesează și o transmit spectatorilor și cititorilor. Anume din acest motiv autoritățile din unele țări și grupurile de influenceri rău intenționați încearcă să-și subordoneze mass-media și să o folosească pentru a răspândi știri false și a face propagandă.

În baza exemplelor a patru țări, materialul, realizat în cadrul proiectului The Giving Voice, Driving Change și implementat de Institutul IWPR cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei, reprezintă un suport informativ în care este descrisă activitatea jurnaliștii profesioniștii și ce metode aplică aceștia, pentru a stabili adevărul. Cum ar trebui să se comporte jurnaliștii responsabili atunci când încearcă să depisteze adevărul în avalanșa de informații aflați în filmulețul de mai jos.

https://youtu.be/X7GXTfuRETM

Proiectul Giving Voice, Driving Change – de la frontieră la stepă sprijină democratizarea și guvernarea, drepturile omului și mass-media independente din 10 țări din Caucaz, Asia Centrală, Moldova și Ucraina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata