Redactorul-șef al portalului Tut.by, din Belarus, acuzat de „fraudă fiscală”

0 137

Unul din puţinele site-uri de ştiri independente din Belarus ,Tut.by. a anunţat luni că redactorul-șef a portalului, Marina Zolotova a fost acuzată într-un caz de evaziune fiscală despre care susţine că a fost fabricat ca parte a campaniei regimului Lukașenko împotriva presei independente.

Autorităţile din Belarus nu au confirmat acuzaţiile, iar un purtător de cuvânt al Comitetului de anchetă al statului nu a răspuns la solicitarea de a face comentarii pe acest subiect. Zolotova a fost „acuzată de complicitate la evaziunea fiscală pe o scară deosebit de largă”, a precizat site-ul Tut.by și riscă o pedeapsă cu închisoarea între trei şi şapte ani dacă va fi găsită vinovată după o audiere ce a avut loc cu uşile închise, avertizează Tut.by.

Autorităţile din Belarus au arestat 15 angajaţi ai Tut.by. ca parte a unei represiuni iniţiate în urma protestelor în masă împotriva preşedintelui Alexandr Lukaşenko, declanşate după controversatele alegeri prezidenţiale din august 2020.

Tut.by a fost unul din cele mai citite site-uri de ştiri din Belarus în timpul protestelor. Regimul Lukaşenko a ridicat acreditarea multor organizaţii de presă. Jurnaliştii de opoziţie din Belarus afirmă că s-au confruntat cu raiduri, arestări, au fost închişi sau forţaţi să plece în străinătate.

sursa: https://vk.com/tutby

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata