„Regretabil”: Ministerul de Externe de la Chișinău despre decizia Republicii Belarus de a-și suspenda participarea în Parteneriatul Estic

0 111

Ministerul de Externe de la Chișinău a spus pe 29 iunie, într-un mesaj pe Twitter, că e „regretabilă” decizia Republicii Belarus de a suspenda participarea sa la Parteneriatul Estic. „Este un parteneriat care oferă beneficii cetățenilor, iar statelor – o bună platformă de cooperare”, – se mai menționează în mesaj. 

În privința unei decizii ca cea a țărilor Balcanilor de Vest – care au interzis recent, la fel ca UE, avioanelor din Belarus să le survoleze spațiul aerian – externele moldovene nu au avut vreun comentariu.

Tot marți, Uniunea Europeană a declarat că regretă decizia R. Belarus de a rupe legăturile cu blocul celor 27, avertizând că nu face decât să mărească izolarea țării, influențând negativ viața locuitorilor ei.

Ministerul de Externe din Belarus a anunțat la 28 iunie că și-a rechemat reprezentantul permanent la UE pentru consultări, după ce UE impusese noi sancțiuni economice.

Ministerul de Externe din Belarus a sugerat UE să-și retragă și ea reprezentantul la Minsk și a anunțat retragerea țării din programul Parteneriatului Estic.

Într-o altă evoluție pe aceeași temă, Cehia a anunțat că va deschide la Praga un oficiu pentru opoziția din Belarus. Asemenea oficii există deja în Lituania și Polonia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata