Replica ironică a Kievului după ce Putin a vorbit despre echipamentele militare pierdute de armata ucraineană: ”Dacă am fi avut atâtea, am fi deja la Moscova”

0 70

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că un armistiţiu este greu de implementat, din cauza contraofensivei ucrainene, relatează CNN.

Liderul de la Kremlin a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă, sâmbătă, la care a participat un grup mic de jurnalişti ruşi, la Sankt Petersburg.

El a afirmat că Moscova nu a respins niciodată negocieri de pace cu Ucraina.

În vederea încheierea războiului, este necesar un acord al ambelor părţi, însă este dificil să se ajungă la un astfel de acord în timp ce armata ucraineană se află într-o ofensivă, a declarat Putin.

”Armata ucraineană este în ofensivă, este în atac, în ceea ce se numeşte o ofensivă strategică la scară mare. Noi nu putem declara un armistiţiu în timp ce suntem atacaţi”, a mai spus Putin.

Liderul de la Kremlin a anunţat la Summitul Rusia-Africa, la sfârşitul săptămânii, că analizează o iniţiativă de pace propusă de către lideri africani şi a acuzat Kievul de faptul că nu vine la masa negocierilor.

Preşedintele ucrainean Vlodimir Zelenski a respins, însă, orice negocieri de pace cu Rusia până când militarii ruşi nu se vor retrage de pe teritoriul Ucrainei.

Organizarea unor negocieri în timp ce armata Rusiei ocupă Ucraina doar va ”îngheţa” războiul, durerea şi suferinţa cauzate de invazia lui Putin, sublinia el.

Putin a mai anunţat sâmbătă că armata ucraineană a pierdut 415 tancuri în ultima zi şi 1.303 de vehicule blindate din 5 iunie până în prezent.

Reacția ironică a Kievului

Întrebat de CNN despre aceste informaţii, adjunctul comandantului Grupului de Est al armatei ucrainene însărcinat cu Comunicaţii Strategice, Serghii Cerevatîi, a răpuns ironic că ”dacă am fi avut atât de mult material, am fi deja la Moscova”.

”Mie mi se pare că el (Vladimir Putin – n.red) trăieşte în propriul său univers”, l-a atacat Cerevatîi pe liderul de la Kremlin.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata