„Reporteri fără frontiere” i-au inclus pe Putin şi pe Kadîrov în lista duşmanilor libertății presei

0 6

Președintele rus Vladimir Putin și șeful Republicii Cecene Ramzan Kadîrov se află din nou pe lista dușmanilor libertății presei publicată de organizația internațională Reporteri fără Frontiere.

Lista celor 35 de articole include politicieni, grupuri politice și criminale, organizații teroriste.

Putin nu a părăsit lista din 2000, când a preluat funcția de președinte al Rusiei, Kadîrov – din 2005.

Cartea de vizită a lui Putin spune că președintele rus pune presiune pe presă folosind tactici de „autoritarism naționalist”.

„În prezent, Rusia are mai puțină libertate de a se exprima decât în tot acest timp de la căderea Uniunii Sovietice”, susțin autorii listei.

În presiunile asupra lui Putin, acesta este asistat de Duma de Stat, „care este întotdeauna gata să adopte proiecte de lege draconice”, oligarhii „cumpărând mass-media independentă” și instituțiile de aplicare a legii.

Principala tactică a lui Ramzan Kadîrov, potrivit organizației, este „autocrația brutală”. Cartea lui de vizită spune că încearcă să înăbușe orice critică.

Lista include, de asemenea, președinții țărilor CSI: Azerbaidjan – Ilham Aliyev, Belarus – Alexander Lukașenko, Kazahstan – Nursultan Nazarbayev și Turkmenistan – Gurbanguly Berdymukhamedov.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata