Reuniune de taină la Moscova? Ilan Șor, oligarhul fugar și aliatul Kremlinului a plecat din Israel. Încotro și cu cine se întâlnește

0 196

Oligarhul fugar Ilan Șor nu se mai ascunde de justiția din Moldova în Israel, acesta părăsind marți Țara Sfântă și plecând, cel mai probabil, în Turcia, potrivit șefului Interpol Moldova, Viorel Țentiu pentru Adevarul.ro

Republica Moldova a fost alertată marți de Israel referitor la faptul că Ilan Șor a părăsit teritoriul țării în care s-a ascuns aproape patru ani de justiția de la Chișinău.

 ,,Din informațiile operative pe care le deținem se cunoaște că Ilan Șor a părăsit teritoriul Israelului, însă direcția de deplasare nu se știe. Prin cale aeriană, prin aeroport. Am avut o alarmă care a fost făcută în adresa autorităților din Israel, însă nu ne-au comunicat care a fost adresa, direcția de deplasare”, a spus șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu.

De asemenea, Viorel Țentiu a mai afirmat că toate țările membre Interpol au fost anunțate despre faptul că Ilan Șor, condamnat penal, a părăsit teritoriul Țării Sfânte și se ascunde acum în una dintre ele. Iar întrebat dacă nu exclude faptul că acesta se află în Turcia, el a răspuns că ,,Turcia este membră a Interpol. Nu exclud, dar nici nu pot să confirm (n.r.-s-ar afla acolo)”.

Potrivit jurnal.md, fugarul Ilan Șor ar fi aterizat la Istanbul, unde ar fi ajuns cu avionul miliardarului rus Roman Abramovici, iar de acolo au decolat spre Moscova. Informația a fost oferită Jurnal de surse demne de încredere.

Potrivit surselor Jurnal, Șor și Ambramovici s-au întâlnit în Istanbul, iar de acolo au decolat deja împreună spre Moscova.  La Istanbul se află și socialiștii Adrian Albu și Bogdan Țârdea, de unde urmează să zboare în Rusia.

Mai mult, sursele ne spun că și Igor Dodon urmează să zboare zilele următoare la Moscova.

Potrivit surselor Jurnal, la Istanbul s-ar mai afla și un alt fugar notoriu, însă informația nu este deocamdată sigură.

Reprezentanții lui Roman Abramovici neagă toate informațiile care îl vizează pe clientul lor.

„Clientul nostru nu deține niciun avion. Clientul nostru nu a zburat la Moscova, nu se află la Moscova și nici la Istanbul. Articolul citează așa-numitele „surse de încredere” pentru a justifica publicarea acestor informații false, dăunătoare și complet nefondate. Clientul nostru sau reprezentanții săi sunt singurele „surse de încredere” în ceea ce îl privește pe clientul nostru. Articolul este complet fals și dăunător grav clientului nostru”, se spune în mesajul expediat de reprezentanții lui Roman Abramovici pe adresa de contact a Jurnalului.

Pe facebook, socialistul Adrian Albu a scris că, în calitate de deputat și membru al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, participă de luni, 6 noiembrie, la o reuniune a Comunității Statelor Independente, dedicată temelor de securitate.

Bogdan Țârdea nu a negat că s-ar fi aflat la Istanbul, dar a comentat ironic subiectul. Acesta a confirmat că a participat, alături de Adrian Albu, la reuniunea CSI de la Moscova. ”Dar nu i-am văzut acolo nici pe Șor, nici pe Abramovici”, a scris Țîrdea.

Nici Igor Dodon, nici responsabilii de la Serviciul de presă al PSRM, nu au răspuns la apelurile telefonice ale redacției jurnal.md.

 

Ilan Șor, care deține, inclusiv cetățenia israeliană, a fugit în 2019 din Republica Moldova, la scurt timp după ce PDM, formațiunea oligarhului fugar, Vladimir Plahotniuc, a plecat de la guvernare. În luna aprilie a acestui an, Șor a fost condamnat la 15 ani de pușcărie pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul ,,frauda bancară”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata