RIA FAN, instituție media care aparține bucătarului lui Vladimir Putin, cere ca Bellingcat să fie considerată „organizație neprietenoasă”

0 113

RIA FAN, instituție media care are legături cu Yevgeni Prigozhin, cere autorităților ruse să recunoască Bellingcat ca „organizație neprietenoasă”. RIA FAN consideră că proiectul Bellingcat, care a investigat otrăvirea lui Navalnîi și prăbușirea Boeing-ului malaezian în Donbass, reprezintă o amenințare la adresa securității Federației Ruse.

Publicația rusă RIA FAN a cerut Procuraturii Generale Ruse și Serviciului Federal de Securitate (FSB) să recunoască proiectul de investigație Bellingcat ca fiind o „organizație nedorită”. RIA FAN a anunțat marți, 27 iulie, despre acest lucru pe site-ul său, numind Bellingcat „unul dintre principalele voci ale propagandei antirusești”, aducând acuzații de „umplutură” comisă „în interesul statelor străine”.

Potrivit RIA FAN, proiectul „reprezintă o amenințare imediată pentru securitatea națională” a Rusiei.

Cele mai cunoscute sunt investigațiile Bellingcat cu privire la implicarea Rusiei în prăbușirea Boeing-ului malaezian doborât în ​​2014 asupra Donbassului, precum și otrăvirea liderului opoziției ruse Alexei Navalny cu Novichok.

Bellingcat a câștigat un proces în Olanda împotriva RIA FAN

Bellingcat a câștigat un proces în Olanda împotriva RIA FAN în martie. O instanță din Amsterdam a ordonat publicației ruse să elimine o serie de materiale despre portal, considerând că informațiile sunt false și nu sunt susținute de fapte. Reprezentanții RIA FAN nu s-au prezentat la ședință. Este vorba despre cinci articole publicate în iulie și august 2020. Aceștia au susținut că jurnalistul de investigație Peter van Huyes și alți jurnaliști Bellingcat i-au amenințat pe angajații RIA FAN și le-au oferit mită.

Publicația RIA FAN este asociată cu oligarhul Evgheni Prigozhin, care este considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin. RIA FAN este membru al grupului media Patriot, al cărui șef al consiliului de administrație este Prigozhin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata