Serviciul federal rus de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media, Roskomnadzor, a cerut ca YouTube să blocheze canalele liderilor opoziției ruse Leonid Volkov, Vladimir Milov și Georgy Alburov. Asociații lui Alexei Navalnîi au scris despre acest lucru pe paginile lor de Twitter. 

Leonid Volkov a publicat o scrisoare de la Roskomnadzor, unde se spune că relatarea sa ar conține „apeluri la revolte în masă, implementarea activităților extremiste, participarea la evenimente de masă (publice) desfășurate cu încălcarea ordinii stabilite, materiale informative ale organizațiilor recunoscute ca indezirabil”.

Canalul YouTube de la Volkov a fost adăugat la „lista materialelor interzise”. YouTube l-a avertizat că, dacă Volkov nu va elimina conținutul, serviciul îi va bloca pagina.

Totodată, Vladimir Milov a spus că contul său a fost inclus și în „lista materialelor interzise”. YouTube i-a cerut lui Milov să elimine conținutul, altfel canalul va fi blocat.

Georgy Alburov a spus fără detalii că Roskomnadzor cere blocarea contului său de YouTube.

Peste 120 de mii de utilizatori sunt abonați la contul Volkov, aproape 250 de mii de utilizatori la contul Milov și aproximativ o mie la contul Alburov.

Realitatea.md amintește că, pe 26 iulie, a devenit cunoscut faptul că Roskomnadzor a blocat site-ul web al lui Alexei Navalny și alte 40 de resurse asociate Fondului anticorupție (FBK). Roskomnadzor a spus că site-urile au fost „folosite pentru propagarea și continuarea activităților extremiste interzise”.

Sursa: https://realitatea.md