Ruptura din Cabinetul de Război al Israelului iese la suprafață . Atac dur al ministrului israelian al Apărării la adresa premierului Netanyahu

0 108

Ministrul israelian al apărării a anunţat joi, într-un comunicat, că „trupe suplimentare” vor participa la luptele terestre de la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde operaţiunile militare „se vor intensifica”, pe fondul tensiunilor din cabinetul de razboi al premierului Benjamin Netanyahu.

„Trupe suplimentare vor intra” în oraşul Rafah şi „activitatea (militară) se va intensifica”, a declarat miercuri Yoav Gallant, în timpul unei vizite pe teren în zonă, potrivit acestui comunicat.

La câteva ore după ce premirul israelina Bnejamin Netanyahu a declarat că orice discuție despre „ziua de după” în Gaza este lipsită de sens până când Hamas nu va fi învins, Yoav Gallant, membru al partidului Likud al lui Netanyahu, și ministrul al Apărării, a ieșit la televizor și a declarat că se va opune oricărei forme de control militar pe termen lung al Israelului asupra enclavei palestiniene devastate de război.

Gallan i-a transmis premierului că trebuie să ia „decizii dure” pentru a promova planurile postbelice pentru Fâșia Gaza fără Hamas, deoarece câștigurile obținute în urma războiului sunt erodate, iar securitatea pe termen lung a Israelului este în joc, scrie Times of Israel.

De asemenea, el a avertizat că nu va fi de acord cu guvernarea civilă sau militară israeliană a Fâșiei Gaza și că guvernarea de către palestinienii locali, care nu fac parte din Hamas, este în interesul Israelului – și i-a cerut lui Netanyahu să excludă în mod public ideea unei guvernări israeliene continue în Fâșie.

În timp ce a reiterat obiectivele guvernului Netanyahu de a învinge Hamas și de a-i elibera pe ostaticii care se mai află în Gaza în urma asaltului transfrontalier din 7 octombrie al grupării islamiste, Gallant a precizat că acestea trebuie să fie completate de crearea premiselor pentru un guvern palestinian alternativ.

„Trebuie să desființăm capacitățile de guvernare ale Hamas în Gaza. Cheia pentru acest obiectiv este acțiunea militară și stabilirea unei alternative de guvernare în Gaza”, a declarat Gallant, în cadrul unei conferințe de presă.

„În absența unei astfel de alternative, rămân doar două opțiuni negative: guvernarea Hamas în Gaza sau guvernarea militară israeliană în Gaza”, a adăugat el, afirmând că se va opune celui de-al doilea scenariu și îndemnându-l pe Netanyahu să renunțe în mod oficial la el.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata