Ruptură profundă între Armenia și Rusia. Armenii acuză Kremlinul că a confiscat Nagorno-Karabah pentru a-l preda Azerbaidjanului

0 69

Secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei, Armen Grigorian, a acuzat, miercuri, Rusia că i-a confiscat ţării sale enclava Nagorno-Karabah şi a predat-o Azerbaidjanului.

„A venit Rusia, a luat Nagorno-Karabah, care era în mâinile noastre, a înapoiat-o Azerbaidjanului şi apoi a plecat. Asta este realitatea”, a declarat Grigorian, conform site-ului armean de ştiri news.am.

Oficial a făcut, astfel, aluzie la plasarea forţelor ruse de menţinere a păcii în Nagorno-Karabah după războiul armeano-azer din 2020 şi la retragerea lor în aprilie anul trecut, după dizolvarea autoproclamatei republici Arţah.

„Afirm că Rusia a preluat Nagorno-Karabah”, a subliniat Grigorian, care a spus că,„fără autorizaţia Rusiei” nu s-ar fi produs războiul din 2020, care a pecetluit soarta enclavei armene de pe teritoriul Azerbaidjanului.

În plus, el a acuzat Rusia că nu şi-a îndeplinit contractele de aprovizionare cu arme faţă de Armenia. „Se plâng în Rusia că Armenia cumpără arme din alte ţări, dar ei nu îndeplinesc contractele semnate în 2021 şi 2022”, a spus secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata