Rusia a atacat o navă civilă din Marea Neagră. Informația a fost confirmată de premierul Marii Britanii

0 142

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a declarat luni, 11 septembrie, că armata rusă a vizat o navă civilă de marfă în Marea Neagră cu “mai multe rachete” în data de 24 august, citând informaţii declasificate.

“Mulţumită informaţiilor declasificate, ştim că armata rusă a ţintit o navă civilă de marfă în Marea Neagră cu mai multe rachete pe 24 august“, a declarat Sunak într-un raport actualizat în parlamentul britanic cu privire la summitul G20 la care a participat, scrie Reuters.

Ucraina a acuzat Rusia, în mai multe rânduri, că amenință nave civile, după încetarea acordului mediat de ONU care permitea Ucrainei să îşi exporte în siguranţă cerealele prin Marea Neagră.

Atât Statele Unite, cât şi Marea Britanie au avertizat că Rusia ar putea ataca nave civile în Marea Neagră.

În iulie, Moscova a declarat că va considera ținte navele care circulă pe Marea Neagră spre sau dinspre porturi din Ucraina. “Navele vor fi considerate ca fiind potenţial militare. Drept consecinţă, ţările care le acordă pavilion acestor nave vor fi considerate ca fiind implicate în conflictul ucrainean de partea regimului de la Kiev. Anumite zone maritime din nord-vestul şi sud-estul apelor internaţionale ale Mării Negre sunt declarate în mod temporar zone periculoase pentru navigaţie”, a avertizat Ministerul rus al Apărării.

Al doilea a fost „de a arăta lumii că democrații precum Marea Britanie, nu regimurile autoritare, conduc lupta împotriva provocărilor globale precum dezvoltarea și schimbările climatice”.

Iar al treilea obiectiv a fost „să consolideze legăturile și să creeze noi parteneriate pentru a asigura securitatea poporului britanic”.

Sunak a adăugat că, de doi ani încoace, lui Vladimir Putin „nu are curajul să se confrunte cu colegii G20”.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata