Rusia a emis un mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaia, văduva lui Aleksei Navalnîi

0 75

Rusia a anunţat marţi că a fost emis un mandat de arestare pe numele opozantei în exil Iulia Navalnaia, văduva lui Aleksei Navalnîi, decedat în februarie în închisoare, a consemnat AFP. Văduva lui Navalnîi este acuzată de „participare la un grup extremist”, potrivit Agerpres.

„Iulia Borisovna (Navalnaia) s-a sustras anchetei preliminare şi deci a fost înscrisă pe lista persoanelor căutate”, a indicat serviciul de presă al tribunalelor din Moscova pe platforma Telegram.

Iulia Navalnaia trăieşte, în prezent, în exil.

Pe 16 februarie a.c., Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a murit în într-o închisoare din Arctica în circumstanţe neclare.

Văduva sa, susţinătorii săi şi liderii străini l-au acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că l-a asasinat pe opozant, care ispăşea în închisoare o lungă pedeapsă pentru ‘extremism’. Kremlinul respinge, însă, aceste acuzaţii.

Ca răspuns la mandatul de arestare, ea a postat pe X: „Când scrieți despre asta, vă rog să nu uitați să scrieți principalul lucru: Vladimir Putin este un ucigaș și un criminal de război. Locul lui este în închisoare, și nu undeva la Haga, într-o celulă confortabilă cu un televizor, ci în Rusia – în aceeași colonie și în aceeași celulă de doi metri pe trei metri în care l-a ucis pe Alexei”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata