Rusia a făcut primul pas pentru respingerea tratatului internațional care interzice testele nucleare. Avertisment pentru SUA

0 28

Deputaţii ruşi au aprobat marţi, 17 octombrie, în prima lectură, revocarea ratificării Tratatului asupra Interzicerii Testelor Nucleare, un nou pas înapoi în materie de neproliferare, pe fondul conflictului din Ucraina şi al crizei din relaţiile Rusiei cu Occidentul, informează AFP şi Reuters.

În cadrul unui vot în Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, 412 de deputaţi s-au declarat pentru revocarea ratificării în anul 2000 a acestui text.

Acest vot intervine la scurt timp după ce preşedintele rus Vladimir Putin îl ceruse, refuzând cu toate acestea să spună dacă Rusia intenţionează să reia testele nucleare.

Acest tratat internaţional este unul dintre cele trei acorduri de anvergură universală în materie de dezarmare nucleară, alături de Tratatul asupra Neproliferării Armelor Nucleare din 1968 şi Tratatul asupra Interzicerii Armelor Nucleare din 2017.

La începutul lui octombrie, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că ţara sa ar putea să-şi ”retragă acordul pentru ratificarea” Tratatului asupra Interzicerii Testelor Nucleare, ca răspuns la faptul că SUA nu l-au ratificat niciodată.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata