Rusia acuză SUA de crearea unei forţe militare multinaţionale în Marea Neagră, „în vecinătatea frontierelor ruseşti”

0 190

Ministerul rus al Apărării a acuzat marţi Statele Unite de crearea unei forţe militare multinaţionale în Marea Neagră, în apropierea coastelor Rusiei, ceea ce Moscova consideră a fi un „factor destabilizator” în regiunea limitrofă Ucrainei.

„Sunt acţiuni neplanificate ale forţelor SUA care creează un grup multinaţional de forţe armate în vecinătatea frontierelor ruseşti”, a susţinut într-o declaraţie oficială generalul Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt militar rus, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Un alt obiectiv al sporirii prezenţei militare a statelor NATO în Marea Neagră ar fi „controlul militar al teritoriului Ucrainei”, a adăugat el.

Konaşenkov a denunţat prezenţa în porturile georgiene a USS Mount Whitney, nava amiral a Flotei a Şasea americane, a distrugătorului USS Porter, care a intrat în Marea Neagră la sfârşitul lunii octombrie, şi a navei cisternă John Lenthall.

Generalul rus a mai spus că la manevrele aliate participă contingente din Turcia, Ucraina, Bulgaria, Georgia şi România şi că este „evident” că aceste manevre caută să studieze un posibil „teatru de operaţiuni în cazul în care Kievul pregăteşte o soluţie militară în sud-estul” Ucrainei, o referire la Donbas.

Konaşenkov a vorbit şi despre zborurile efectuate de bombardierele strategice americane B-1B care s-au apropiat la o distanţă de până la 100 de kilometri de frontiera rusă.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata