Rusia, acuzată că s-a amestecat în alegerile legislative din Slovacia: „O ingerință inacceptabilă”

0 94

Bratislava a denunțat că Moscova s-a amestecat în alegerile sale legislative, care au avut loc sâmbătă, 30 septembrie, și a convocat un oficial al reprezentanței diplomatice ruse pentru a protesta față de afirmațiile făcute de liderul serviciului de informații externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, relatează Al Jazeera.

Departamentul diplomației protestează cu fermitate împotriva declarației false a serviciilor secrete rusești, care a pus la îndoială integritatea alegerilor libere și democratice din Slovacia. Considerăm că o astfel de răspândire deliberată a dezinformării este o ingerință inacceptabilă a Federației Ruse în procesul electoral„, a transmis Ministerul slovac al Afacerilor Externe.

În plus, acesta a solicitat Rusiei să înceteze orice activitate de dezinformare care vizează Slovacia. Cu toate acestea, ambasada Rusiei în Slovacia a respins acuzațiile.

Spre deosebire de unii dintre actualii aliați ai Slovaciei, noi nu ne amestecăm în afacerile interne ale altor țări, nu luăm parte la schimbări de regim și la diverse revoluții „colorate”„, a reacționat printr-o postare publicată pe Facebook misiunea diplomatică a Rusiei în Slovacia.

Partidul Smer-SSD al fostului premier de stânga Robert Fico, care s-a angajat să pună capăt sprijinului militar oferit Ucrainei și care se opune sancțiunilor împotriva Rusiei, a obținut cele mai multe voturi în urma scrutinului de sâmbătă, aproximativ 23%.

Partidul Slovacia Progresistă (PS) a obţinut 17% din voturi, iar pe poziția a treia s-a clasat formațiunea Hlas (Vocea), un partid moderat de stânga condus de fostul premier Peter Pellegrini, care va avea un rol crucial în formarea majorităţii.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata