Rusia anunţă arestarea a 106 neonazişti dirijaţi de Ucraina

0 328

Serviciul federal de securitate rus FSB a anunţat luni arestarea a 106 membri ai unei grupări neonaziste, susţinând că aceasta este dirijată de Ucraina. Kievul a negat orice implicare.

FSB şi ministerul de interne au reţinut în total 106 „partizani din grupul MKU (…) pentru a împiedica organizarea de acte teroriste şi masacre, arată un comunicat al serviciul continuator al KGB din Uniunea Sovietică.

Conform documentului, MKU (acronim de la numele care înseamnă Maniacii – Cultul Crimei) a fost creat de cetăţeanul ucrainean Egor Krasnov, născut în 2000, şi acţionează „sub egida serviciilor secrete ucrainene”.

Arestările au avut loc în 37 de regiuni din Rusia. Au fost reţinuţi în special trei „administratori ai reţelelor sociale ale grupului care făceau apel la acte de violenţă” şi doi membri suspectaţi de „pregătirea unor atacuri împotriva unor instituţii de învăţământ”, arată FSB. Forţele de securitate ruse au confiscat în timpul arestărilor arme de vânătoare şi arme albe ale altor „extremişti apropiaţi de grupul MKU” în regiunea Penza de pe Volga şi în republica Komi din nordul Federaţiei Ruse.

Alţi membri ai MKU fuseseră arestaţi de FSB în februarie.  La solicitarea AFP, serviciul ucrainean de securitate SBU a afirmat că acuzaţiile Rusiei reprezintă o „campanie de media” pentru discreditarea Kievului.

Citește articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata