Rusia anunță că începe următoarea fază a războiului în Ucraina

0 112

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov anunță că Rusia începe următoarea fază a războiului în Ucraina.

Operațiunea din estul Ucrainei vizează – așa cum a fost deja anunțat – eliberarea completă a autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk. Această operațiune continuă și următoarea fază începe acum. Cred că în această etapă a operațiunii va exista un moment important, a declarat diplomatul rus.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat un război în direcția Ucrainei pe care l-a numit „operațiune militară de demilitarizare și denazificare a Ucrainei”. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.

Potrivit Ministerului Apărării, forțele armate ruse lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Totuși, pagubele și daunele provocate de către armata rusă sunt mult mai mari. Armata rusească, practic, a șters unele orașe de pe fața pământului.

Ministerul rus al Apărării menționează că armata a finalizat deja sarcina principală a primei etape – a redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei, iar scopul principal fiind eliberarea Donbass-ului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata