Rusia anunță că va răspunde la deciziile anunțate la summitul NATO: „Totul pentru a ne garanta securitatea”

0 89

Rusia va lua măsuri pentru a-şi garanta securitatea ca răspuns la deciziile luate la summitul NATO de la Washington, a declarat miercuri, 10 iulie 2024, adjunctul ministrului rus de externe Andrei Rudenko, informează EFE.

Măsurile de răspuns vor fi elaborate de autorităţile politico-militare (…) Eu cred că se va face totul pentru a ne garanta securitatea„, a insistat diplomatul rus, citat de agenţia TASS.

Rudenko a dat asigurări că deciziile de la summitul Alianţei nu vor contribui la „nimic bun”, întrucât vizează escaladarea în continuare a conflictului din Ucraina.

Viceministrul rus, care a făcut parte din echipa de negociatori la discuţiile cu Kievul din martie 2022, a menţionat că noi contacte cu Ucraina vor fi posibile atunci când ţara „va fi pregătită şi va adopta o poziţie realistă”.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri, la summitul NATO de la Washington din 9-11 iulie, că transferul avioanelor de vânătoare F-16 în Ucraina este în curs şi se va încheia în această vară.

Blinken a anunţat că avioanele de vânătoare F-16, fabricate în Statele Unite şi donate de Danemarca şi Olanda, „vor zbura pe cerul Ucrainei în această vară„, mesaj la care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns rapid, mulţumind pe contul său de pe platforma X.

Rusia a avertizat în trecut că sosirea avioanelor de vânătoare F-16 în Ucraina va fi văzută ca o provocare din partea Statelor Unite şi a NATO, indiferent dacă aceste avioane au sau nu capacitatea de a transporta armament nuclear.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata