Rusia anunţă un acord cu NASA pentru explorarea planetei Venus

0 42

Rusia a ajuns la un acord pentru explorarea planetei Venus în cadrul unei misiuni comune cu Statele Unite, a declarat directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, informează agenţia DPA duminică.

„Am convenit cu americanii asupra unei misiuni comune pe Venus”, a spus Rogozin într-un interviu publicat sâmbătă seară pe YouTube.

Directorul Roscosmos a adăugat că această provocare ar putea fi mai uşoară, atât din punct de vedere economic, cât şi tehnic, dacă va fi abordată în colaborare cu agenţia spaţială americană NASA. „Astfel de probleme sunt mai uşor de rezolvat împreună, prin îmbinarea talentelor oamenilor noştri de ştiinţă”, a spus Rogozin, fără a oferi, însă, un calendar al misiunii.

Venus are dimensiuni similare cu Terra, însă este învăluită în nori denşi şi, din cauza unui efect de seră catastrofal, temperaturile de la suprafaţa acestei planete ajung la câteva sute de grade Celsius, mai notează sursa citată de Agerpres.

Rusia a anunţat o misiune pe Venus anul trecut, datele preliminare estimând lansarea între 2027 şi 2029. Mai recent, Emiratele Arabe Unite şi-au anunţat de asemenea intenţia de a explora această planetă.

Sursa: https://www.digi24.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata