Rusia avertizează din nou asupra unor consecințe „tragice și fatale” dacă Occidentul subestimează hotărârea Moscovei. „Se confruntă cu o mare putere nucleară”

0 98

Serghei Riabkov, ministrul adjunct de externe al Rusiei, a afirmat marți că, dacă Occidentul subestimează hotărârea Moscovei, acest lucru ar putea duce la consecințe „tragice şi fatale”, întrucât Statele Unite și aliații lor se confruntă cu o mare putere nucleară, notează Reuters.

Riabkov a susținut că Occidentul a subestimat „disponibilitatea Rusiei de a se apăra și de a-și urmări propriile interese în orice situaţie”.

„Nici nu vreau să mă gândesc că această subestimare ar putea deveni tragică şi fatală”, a spus oficialul rus, adăugând că Occidentul a ales să se confrunte cu o mare putere nucleară.

„Există diferite modalităţi de a răspunde acestei situaţii – retorice şi practice. Noi avem resursele de a transmite Occidentului semnale în ceea ce privește descurajarea nucleară, chiar şi în lipsa dorinţei adversarilor noştri de a purta un dialog serios. Dar există un pericol, care nu poate fi subestimat – ca partea lor să facă o greşeală. Noi vom încerca să nu facem”, a susținut ministrul adjunct de externe rus, în timpul unei conferinţe la Moscova.

„Sarcina noastră comună este de a preveni ca lumea şi, mai ales, lumea multipolară, să alunece către haosul nuclear”, a insistat el.

Serghei Riabkov a fost întrebat la respectiva conferinţă dacă Rusia îşi mai poate asigura securitatea nucleară într-o eră a concurenței în domeniul Inteligenţei Artificiale, el răspunzând că progresele făcute de Rusia în ceea ce privește descurajarea nucleară vor garanta securitatea ţării „decenii la rând de acum înainte”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata