Rusia condamnă planul Finlandei de a accelera confiscarea imobilelor deținute de rușii care nu și-au plătit taxele

0 68

Ministerul de Externe al Rusiei a criticat joi planul guvernului finlandez de a accelera confiscarea proprietăților imobiliare deținute de ruși în Finlanda, avertizând cu contramăsuri, transmite Reuters. Mulți proprietari ruși de apartamente și case de vacanță din Finlanda au avut probleme cu plata cheltuielilor și taxelor, din cauza sancțiunilor bancare și de plată ale Uniunii Europene asupra Rusiei, impuse pentru invadarea Ucrainei de anul trecut.

Guvernul finlandez își va relaxa regulile ce privesc notificările oficiale Ministrul finlandez al justiției. Leena Meri, a declarat luni că facturile și cheltuielile de întreținere neplătite cauzează probleme la condominiile finlandeze în care proprietarii de case împărtășesc răspunderea pentru cheltuielile comune. Înlăturarea proprietarilor ruși din cauza facturilor neplătite nu este în prezent legală dacă o notificare oficială care amenință cu confiscarea nu le poate fi transmisă, a spus Meri. Prin urmare, guvernul finlandez intenționează să-și relaxeze regulile privind notificările.

„Nu putem rămâne în acest tip de impas veșnic în aceste cazuri doar pentru că nu putem primi o anumită notificare prin canale oficiale”, a declarat Meri pentru postul public finlandez YLE. Meri a spus că notificarea electronică va fi suficientă odată ce regulile se vor schimba, dar nu a oferit alte detalii despre planurile Finlandei. Rusia spune că Finlanda „nesocotește statul de drept” cu planurile sale „Nu vom pleca fără un răspuns adecvat astfel de acțiuni ale așa-zisului stat civilizat finlandez”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zakharova, într-un comunicat.

Finlanda caută, de asemenea, modalități de a prelua controlul asupra celei mai mari arene de sport și evenimente din Helsinki, care a fost închisă de anul trecut din cauza sancțiunilor împotriva proprietarilor săi miliardari ruși.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata