Rusia distribuie fake-uri despre vaccinarea unor președinți străini în timp ce nimeni nu cunoaște dacă Putin întradevăr s-a vaccinat

0 136

În timp ce președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a ascuns de ochii presei și a publicului atunci când s-a vaccinat împotriva COVID, și în linii generale, nimeni nu cunoaște dacă acesta s-a vaccinat, presa afiliată Kremlinului a reușit să creeze fake-uri despre alți președinți.

Agenția de știri de stat din Rusia, Sputnik, a scris despre faptul că președinta Lituaniei, Dalia Grybauskaitė a simulat vaccinarea împotriva coronaviruslui.

Informațiile au fost imediat dezmințite de către presa din Lituania. De menționat că nu este pentru prima data când Dalia Grybauskaitė este ținta fake-urilor rusești.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a fost atacat într-un mod similar. Postul de televiziune de stat rus a sugerat că președintele a transformat vaccinarea într-un spectacol și a primit doar o injecție cu vitamine.

Și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a fost ținta unor dezinformări. Pe canalele de dezinformare din țară, afiliații pro Kremlin au avut câteva tentative în care au susținut că Maia Sandu demult s-ar fi vaccinat împotriva COVID.

Pandemia COVID-19 este o provocare globală, iar un element cheie al luptei împotriva bolii este campania de vaccinare. Rusia a declarat cu mândrie la începutul lunii august a anului trecut că oamenii de știință ruși au dezvoltat și testat cu succes un vaccin eficient. Vești bune, fără îndoială. Agenția Medicală Europeană analizează în prezent siguranța și eficiența vaccinului. Dacă va fi aprobat, ar fi o contribuție valoroasă la lupta împotriva amenințării globale a COVID-19.

Kremlinul își comercializează vaccinul agresiv, dar încă nu i-a convins pe ruși. Un sondaj realizat de institutul independent de sondaje Levada, prezentat la începutul lunii martie, concluzionează că 62% dintre ruși răspund „nu” la întrebarea dacă sunt pregătiți să ia vaccinul Sputnik V. În rândul rezidenților sub 24 de ani, reticența la vaccin este de peste 75 la sută.

Promovarea vaccinului

Promovarea vaccinului este un element important în campania de sănătate. Președintele american Joe Biden, Regina Elisabeta, Secretarul General al ONU Guterres și cântăreața country  Dolly  Parton au demonstrat public aplicarea vaccinului. Președintele Rusiei, Putin, și-a făcut și el vaccinul, dar a dat dovadă de o timiditate neașteptată în fața camerei și a refuzat să împărtășească poze sau detalii despre vaccinul pe care  l-a luat.

Președintele se simte, potrivit serviciului de presă al Kremlinului, bine. Când reporterii ruși i-au cerut purtătorului de cuvânt al Kremlinului imagini, răspunsul a fost tăios: Va trebui să mă crezi cuvântul.

Secretul din jurul vaccinării lui Putin probabil nu-i va convinge pe ruși să se alinieze procesului de vaccinare.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata