Rusia folosește mai des aviația navală pentru a detecta dronele de suprafață, susțin serviciile secrete britanice

0 56

Ministerul britanic al Apărării susține că, în ultimele săptămâni, aviația navală a Flotei ruse a Mării Negre și-a asumat un rol deosebit de important în operațiunile flotei, care întâmpină dificultăți în a face față amenințărilor simultane de pe flancul sudic în război împotriva Ucrainei.

Se observă că scopul patrulelor de aviație navală este detectarea timpurie a dronelor de suprafață. Un rol cheie în această activitate îl joacă aeronava amfibie Be-12 MAIL, dezvoltată în anii 1950, care zboară din baze din Crimeea ocupată temporar. În același timp, avioanele de luptă Su-24 și Su-24M desfășoară operațiuni de lovituri maritime, în special, au fost implicate în ultimul atac aerian de pe insula Snake, importantă strategic.

Avioanele de luptă Su-24 FECER şi FLANKER sunt responsabile de atacuri maritime, efectuând recent, de exemplu, cel puţin un atac aerian asupra Insulei Şerpilor.

Localizată la 45 de kilometri de coasta României, Insula Şerpilor a câştigat notorietate după începerea războiului când mica sa garnizoană a refuzat să se predea unui vas al Marinei Ruse, notează DPA, potrivit Agerpres.

Insula a fost cucerită până la urmă de atacatori, iar membrii garnizoanei au fost închişi. Două luni mai târziu, nava amiral „Moskva” a Flotei Ruse la Marea Neagră, care a fost implicată în operațiune, s-a scufundat. Ucrainenii au recucerit Insula Şerpilor în iulie 2022.

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata