Rusia: NATO trebuie să îndeplinească toate cerințele de securitate ale Moscovei, nu doar unele propuneri

0 161

Detensionarea situaţiei legate de Ucraina ar fi posibilă, dar NATO trebuie să înţeleagă că riscurile implicate de acceptarea unor noi state membre depăşesc posibilele avantaje, a declarat miercuri viceministrul de externe rus Aleksandr Gruşko, după reuniunea Consiliului NATO-Rusia de la Bruxelles.

Demnitarul rus a spus că NATO şi Rusia au discutat miercuri despre evitarea situaţiilor periculoase. El a subliniat că expulzarea unor diplomaţi ruşi de către Alianţa Nord-Atlantică, anul trecut, este inacceptabilă şi că Moscova va lua toate măsurile pentru a împiedica afectarea intereselor sale de securitate.

Gruşko a ţinut să precizeze că Rusia doreşte răspunsuri în scris de la NATO cu privire la propunerile sale legate de garanţiile de securitate, scrie Agerpres, preluând Reuters.

Abia apoi Rusia va putea decide cum va acţiona în continuare, a explicat Aleksandr Gruşko, care a accentuat că NATO nu poate selecta doar anumite propuneri de pe lista prezentată de Moscova.

Acuzată de americani şi europeni că pregăteşte un atac contra Ucrainei vecine, Rusia a replicat susţinând că desfăşurarea a zeci de mii de soldaţi ruşi la frontiera ucraineană este o reacţie la prezenţa crescută a NATO în ceea ce Moscova consideră a fi zona sa de influenţă.

Citește mai mult AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata