Rusia nu renunță la Republica Moldova! DISINFO prezintă biografia persoanelor care au încercat și încearcă destabilizarea țării

4 563

Implicată într-un război la scară largă cu Ucraina, Rusia nu renunță la Republica Moldova. Investigațiile de presă scot la iveală încercările constante ale Kremlinului de a-și menține prezența în țara noastră prin intermediul unor grupuri de influență. Oamenii lui Putin au angajat entități pentru a manipula guvernarea și cetățenii moldoveni, iar conexiunile acestora cu organizații și persoane sancționate arată tentative de implicare profundă a Rusiei în afacerile interne ale Moldovei.

Mass media internațională și cea moldovenească au prezentat recent acțiunile grupului, relevând conexiunile sale cu persoane aflate pe lista de sancțiuni a SUA și ale Uniunii Europene. Indivizii precum Konstantin Prokopyevici Sapozjnikov, Iuri Iurievici Makolov, Gleb Maksimovici Khloponin, Svetlana Andreevna Boyko, Aleksey Veaceslavovici Losev, Vasili Viktorovici Gromovikov, și Anna Travnikova au fost implicați în diverse activități menite să submineze guvernul moldovean. De menționat că anumite persoane din lista de mai sus au fost prezente și în campania electoral a lui Igor Dodon din 2020.

Recent, Departamentul de Trezorerie al SUA i-a sancționat pe Yuri Igorievici Gudilin, Olga Yurievna Grack și Leonid Mihailovici Gonin pentru eforturile lor de a influența rezultatele alegerilor din Republica Moldova. De asemenea, Uniunea Europeană a impus sancțiuni unor indivizi din Rusia și Republica Moldova, acuzați de acțiuni împotriva guvernului moldovean.

În zilele în care urmează DISINFO.MD va expune detaliat fiecare individ pentru a înțelege amploarea influenței lor. Grupul include lideri precum Konstantin Prokopyevici Sapozjnikov, implicat în acțiuni de destabilizare și asociat cu organizații neo-naziste. Iuri Iurievici Makolov a sprijinit logistic complotul împotriva guvernului de la Chișinău, în timp ce Gleb Maksimovici Khloponin a colectat informații despre securitatea clădirilor guvernamentale moldovenești.

Svetlana Andreevna Boyko, membru de rang înalt al grupului, a gestionat bugetul pentru tentativele de destabilizare și a fost activă în promovarea narațiunilor pro-ruse. Alți membri precum Aleksey Veaceslavovici Losev și Anna Travnikova au fost implicați în recunoașteri în Moldova și au deținut afaceri, cum ar fi atelierul de ceramică Perko Julleuchter.

Vasili Viktorovici Gromovikov a fost implicat în finanțarea operațiunilor de destabilizare, iar grupul a avut legături cu proiectul Material Evidence și Assoziation Journalisten im Kampf um den Frieden (AJKF), care a oferit granturi jurnaliștilor pentru a promova narațiuni pro-ruse.

Dezvăluirile în cauză arată o implicare profundă a Federației Ruse în afacerile interne ale Republicii Moldova, subliniind necesitatea ca cetățenii să fie conștienți și vigilenți.

DISINFO.MD își exprimă ferm opoziția față de influența malefică a Rusiei și a entităților conectate. Condamnăm ferm utilizarea influenței ruse în recrutarea unor entități cu scopul de a dezvolta și promova campaniile Kremlinului menite să subordoneze cetățenii moldoveni influenței ruse. 

În contextul agendelor oculte și a încercărilor de subminare a democrației, exprimăm un dezacord ferm față de încurajarea protestelor violente în Moldova și față de acțiunile actorilor rău intenționați care vizează destabilizarea instituțiilor guvernamentale democratice ale statului moldovenesc.

Încurajăm cetățenii să rămână vigilenți și să fie conștienți de eforturile maligne ale Rusiei de a răspândi dezinformare și de a provoca dezordine în țară. Faptele recente arată că grupul de influență condus de Konstantin Sapojnikov și acoliții săi reprezintă o amenințare directă la adresa suveranității și valorilor democratice ale Republicii Moldova.

Subliniem condamnarea fermă a oricărei forme de corupție pe teritoriul Republicii Moldova și se încurajează eforturile guvernului moldovean de a preveni influența directă sau indirectă a Rusiei, facilitată de organizații care încearcă să manipuleze valorile democratice ale țării noastre. 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
4 Comentarii
  1. […] ш Люди Путина использовали структуры для манипулирования молдавским правительством и гражданами, а их связи с попавшими под санкции организациями и отдельными лицами свидетельствуют о попытках глубокого вовлечения России во внутренние дела Молдовы, сообщает  Disinfo.MD. […]

  2. […] Implicată într-un război la scară largă cu Ucraina, Rusia nu renunță la Republica Moldova. Investigațiile de presă scot la iveală încercările constante ale Kremlinului de a-și menține prezența în țara noastră prin intermediul unor grupuri de influență. Oamenii lui Putin au angajat entități pentru a manipula guvernarea și cetățenii moldoveni, iar conexiunile acestora cu organizații și persoane sancționate arată tentative de implicare profundă a Rusiei în afacerile interne ale Moldovei, scrie disinfo.md. […]

  3. […] Implicată într-un război la scară largă cu Ucraina, Rusia nu renunță la Republica Moldova. Investigațiile de presă scot la iveală încercările constante ale Kremlinului de a-și menține prezența în țara noastră prin intermediul unor grupuri de influență. Oamenii lui Putin au angajat entități pentru a manipula guvernarea și cetățenii moldoveni, iar conexiunile acestora cu organizații și persoane sancționate arată tentative de implicare profundă a Rusiei în afacerile interne ale Moldovei, scrie disinfo.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata