Rusia reacționează la decizia UE de a izola spațiul aerian belarus: Nu putem decât să ne exprimăm regretul

0 128

Rusia a reacționat la decizia Uniunii Europene de a bloca legăturile cu spațiul aerian al Belarusului, după ce regimul Lukașenko a luat hotărârea de a deturna o cursă Ryanair pentru a aresta un disident. Kremlinul anunță că „regretă” că UE a luat această decizie, potrivit The Moscow Times.

„Nu putem decât să ne exprimăm regretul. Este foarte costisitor pentru o companie aeriană să ocolească teritoriul unei țări mari, localizate chiar în centrul Europei. Aceste modificări vor duce la costuri mai mari pentru pasagerii care vor aștepta și mai mult să ajungă la destinație”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov s-a referit și la iubita jurnalistului Roman Protasevici, originară din Rusia, care a fost și ea reținută în Belarus, despre care spune că speră „că va fi eliberată în viitorul apropiat”.

„Din păcate, cetățenii noștri sunt reținuți și în alte părți ale globului. Noi le oferim ajutorul nostru întotdeauna”, a conchis purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Opozantul Roman Protasevici a fost arestat de polițiștii din Belarus după ce avionul în care se afla, cu destinația Lituania, a fost deturnat și forțat să aterizeze la Minsk de regimul Lukașenko.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata