Rusia şi Mali vor să continue cooperarea militară, în contextul retragerii parţiale a trupelor franceze din Sahel

0 61

Şefii diplomaţiilor din Rusia şi Mali au reafirmat joi voinţa statelor lor de a continua parteneriatul militar, invocând un risc terorist amplificat de retragerea parţială a trupelor franceze din Sahel.

”De fiecare dată când Mali a fost în situaţii dificile de la independenţa noastră, Rusia a fost mereu alături de noi”, a declarat ministrul de externe, Abdoulaye Diop, cu prilejul negocierilor purtate la Moscova.

”Ne aflăm într-o situaţie dificilă şi ne îndreptăm încă o dată spre acest prieten pentru a ne ajuta să ieşim din ea”, a adăugat Diop, precizând că ‘până la 80%’ din echipamentele militare ale ţării sale sunt de origine rusă.

La rândul său, ministrul rus Serghei Lavrov a afirmat că Moscova va continua să livreze ”echipamente, muniţii, armamente” şi să formeze ofiţeri malieni pentru ca Bamako să se poată apăra ”eficace” împotriva ameninţării teroriste.

În ultimele luni, relaţiile dintre Franţa, fosta putere colonială şi partener istoric, şi Mali s-au degradat, după o nouă lovitură de stat la Bamako.

Citește mai mult AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata