Rusia – spirituală și glorioasă. UE – o civilizație bazată pe bani, perversiuni și corupție. PARTEA III

0 118

Civilizația Cartagina s-a rugat lui Baal și Moloch, fiind o cultură bazată pe bani și sacrificarea copiilor, era religia piețelor libere și a oligarhilor financiari, a perversiunii și corupției. A fost un model al Vestului modern și una dintre primele versiuni ale liberalismului și globalismului în cadrul Mării Mediterane. Roma venera zeii, gloria și loialitate, respecta tradițiile și menținea o ordine strict conservatoare.

Mass-media pro-Kremlin face adesea trimitere la conceptul de „spiritualitate”. Societatea occidentală a pierdut legătura cu valorile reale și a intrat definitiv într-o decadență. Occidentul a abandonat idealurile creștinismului, familiei și  patriotismului. Un filozof naționalist rus, Aleksandr Dughin, sugerează că suntem în mijlocul unei bătălii cosmice între două civilizații. Rusia, Sparta și Roma reprezintă natura eroică a omenirii, în timp ce Statele Unite, Cartagene și Atena sunt exemple de civilizație bazată pe liberalism, perversiune și infanticid.

Baza de date de dezinformare EUvsDisinfo, disponibilă publicului, este plină de cazuri, în care diverse puncte de informare pro-Kremlin repetă, poate mai puțin elocvent, teza lui Dughin. Occidentul reprezintă degradarea, decadența și distrugerea. Feministele militante l-au zdrobit pe omul occidental. Mass-media pro-Kremlin pictează o imagine sumbră a viitorului sexului masculin:

Feministele prevalează complet și ireversibil. Feministele sunt capabile să distrugă orice om care are curajul să se mândrească cu bărbăția sa, în prezent o realizare discutabilă. Logica evoluției este în afara ordinii, rolul omului pentru omenire este redus la o funcție simbolică. Partea masculină și-a pierdut privilegiul de a prăda și are același nivel de cunoștințe ca toți ceilalți. Doar o persoană cu probleme mentale merge la război în zilele noastre, iar duelurile sunt doar o prostie.

Geneticienii vor elimina ultimul dar al naturii, al omului, dreptul de a-și răspândi sperma. Pentru un timp, oamenii vor imita semnificația, dar în realitate, acest lucru a devenit o povară pentru societate.  În câteva sute de ani, amazoanele vor zbura cu elicoptere pentru braconaj.

Valorile europene

Pe de altă parte, Rusia este un paradis al ordinii și decenței – al valorilor adevărate, europene:

Uniunea Europeană a înlocuit vechile fundamente de mii de ani ale Europei cu un cocktail de liberalism, feminism, LGTB-activism – și o retorică de stânga „anti-colonială” anti-europeană.

Tradiționaliștii, identitarii și euroscepticii privesc Rusia cu speranță, iar pe Putin aproape ca pe un Mesia. Moscova, mai degrabă decât Parisul, este cea care apără valorile tradițiilor europene și nivelul înalt al culturii europene. Rusia este campioana pluralismului geopolitic care face din Europa adevărata Europă.

În cercurile naționaliste rusești este utilizat un concept prin care se afirmă că Rusia este „Katehon” – „Cel care reține”. Aceasta se referă la un cuvânt din epistolele Sfântului Pavel despre o forță care reține Anticristul. În povestea Kremlinului, acesta este rolul Rusiei…

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata