Rusia va folosi o tactică din al Doilea Război Mondial pentru a contracara dronele ucrainene

0 122

Guvernul rus plănuiește să construiască o rețea de baloane pentru baraj, inspirată de primul și al doilea război mondial, denumită sistemul de protecție „Barrier”, pentru a respinge atacurile ucrainene cu drone cu rază lungă de acțiune care au avariat obiective de infrastructură energetică din Rusia, relatează The Telegraph.

O firmă rusă din domeniul aeronauticii, First Airship, a anunțat că a început să testeze aceste baloane care vor fi amplasate în hangare și ridicate în aer pentru a forma o plasă de protecție.

Polina Albek, directorul general al First Airship, a anunțat că firma sa a primit primele comenzi pentru aceste baloane.

Fiecare balon se poate ridica la 300 de metri deasupra solului, transportând o încărcătură maximă de 30 kg, suficientă pentru a transporta o plasă ușoară.

Totodată, fiecare dintre ele va fi echipat cu radar, bruiaje electronice și camere video, care oferă imagini la 360 de grade și au o rază de vizibilitate de până circa 11 km.

„Aceste capacități permit o acoperire verticală substanțială, creând o barieră eficientă împotriva dronelor care zboară la joasă înălțime și amenință locațiile sensibile. Dronele nu pot vedea rețeaua de plasă, aceasta fiind prea subțire pentru ele”, a explicat Albek.

El a adăugat că balonul poate fi echipat cu o „armă cu vid” pentru a intercepta dronele, lansând asupra lor plasa invizibilă, „ultra ușoară și ultra puternică”.

Forțele ruse au folosit deja baloane aeriene în războiul din Ucraina.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat anul trecut că armata rusă a folosit baloane cu aer cald reflectorizante deasupra Kievului pentru a deruta apărarea antiaeriană înainte de a lansa atacurile propriu-zise cu rachete și drone.

Baloanele de „baraj” au fost utilizate pe scară largă atât în Primul Război Mondial, cât și în cea de-a doua conflagrație globală.

Baloanele de baraj au fost folosite pentru prima dată în Primul Război Mondial, și au jucat un rol deosebit de important în apărarea Marii Britanii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Potrivit Muzeului Imperial de Război din Londra , Marea Britanie avea 2.748 de baloane de baraj în uz până în septembrie 1941.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata