Rusia va oferi Indiei rachete antiaeriene Igla-S şi va permite producţia lor sub licenţă

0 119

Rusia a semnat un contract pentru furnizarea de rachete antiaeriene portabile Igla-S Indiei şi pentru a permite producţia lor sub licenţă în această ţară, a transmis marţi agenţia rusă de ştiri de stat TASS, citând un oficial de rang înalt din domeniul exportului de arme, potrivit Reuters.

Igla-S este un sistem portabil de apărare aeriană (MANPADS) care poate fi lansat de o persoană sau de un echipaj pentru a doborî o aeronavă inamică.

„Am semnat deja documentul corespunzător, iar acum, împreună cu o companie privată indiană, organizăm producţia de Igla-S MANPADS în India”, a declarat Aleksander Miheiev, şeful exportatorului de arme de stat Rosoboronexport, citat de TASS.

India este cel mai mare importator de arme din lume, iar Rusia rămâne cel mai mare furnizor al său, în ciuda daunelor aduse reputaţiei armatei şi armamentului său din cauza războiului din Ucraina, unde Moscova a suferit numeroase eşecuri din partea unei armate mai mici, dar foarte motivate şi echipate de Occident.

Conform Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace din Stockholm (SIPRI), Rusia a reprezentat 45% din importurile de arme ale Indiei între 2018 şi 2022, Franţa furnizând 29%, iar Statele Unite, 11%. O altă agenţie rusă de ştiri de stat, RIA, l-a citat pe Miheiev spunând anterior că „Rosoboronexport lucrează cu întreprinderi private şi publice indiene pentru a organiza producţia comună de arme de aviaţie şi pentru a le integra în flota de aviaţie existentă în India”. Nu au fost furnizate detalii despre companiile indiene care vor fi implicate sau când va începe potenţiala producţie. Miheiev a declarat că Rosoboronexport şi partenerii indieni au furnizat Ministerului indian al Apărării avioane de luptă Su-30MKI, tancuri, vehicule blindate şi obuze. La începutul anului, India şi Rusia au început, de asemenea, producţia comună de puşti de asalt AK-203 Kalaşnikov.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata