Rusia vrea să înlocuiască IKEA cu mobilă făcută de deținuți. „Dacă le compari, avem calitate mai bună la prețuri mai mici”

0 51

Închisorile rusești vor să înlocuiască brandurile occidentale – cum este IKEA – cu produse făcute de deținuți, în contextul în care guvernul de la Moscova încearcă să dezvolte un program de suplinire a crizei importurilor.

Mai multe companii rusești de stat au semnat contracte de 600 de milioane de ruble (10 milioane de solari) cu coloniile penitenciare din regiunea Uralilor, scrie The Moscow Times, preluând publicația locală Oblastnaya Gazeta. Contractele semnate acoperă patru cincimi din producția totală a cel puțin uneia dintre coloniile penitenciare.

La un târg de profil care a avut loc recent în orașul Ekaterinbug au participat reprezentanți de la 30 de închisori din șapte regiuni ale Rusiei, cu bunuri vândute în valoare de 58.000 de dolari și câteva contracte semnate.

„Închisorile pot să înlocuiască foarte bine IKEA. Dacă le compari, avem calitate mai bună la prețuri mai mici”, a declarat Ivan Șarkov, directorul programului de muncă pentru deținuți de la o închisoare din regiunea Sverdlovsk.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata