Rusiei i s-a cerut la ONU încetarea focului de Paște. Răspunsul: Să organizeze Kievul provocări inumane?

0 126

Rusiei i s-a cerut la ONU încetarea focului în Ucraina timp de patru zile. Moscova a refuzat, acuzând Kievul că în această perioadă planifică să se regrupeze și să organizeze „provocări inumane”.

Serghei Kislitsa, reprezentant al țării vecine în Organizația Națiunilor Unite, afirmă că solicitarea privind armistițiul în perioada Paștelui a fost cerut chiar de secretarul general al ONU, Antonio Guterres. Dacă se accepta, în perioada sărbătorilor ar fi urmat organizarea coridoarelor umanitare.

„Antonio Guterres a cerut o pauză umanitară de Paște, începând cu 21 aprilie, pentru a organiza coridoare umanitare și pentru a evacua civilii. Poziția Moscovei a fost anunțată în câteva ore la Consiliul de Securitate Ascultați și voi! Eu de unul singur nu mai tolera asta”, scrie Kislitsa pe Twitter.

În secvența video publicată de Kislitsa, reprezentantul Rusiei la ONU afirmă că „îndemnurile la pace sunt false”. Conform lui, în această perioadă ucrainenii vor primi armament.

„Asemenea îndemnuri false le vom disemina de la dorința sinceră de a ajuta Ucraina să ia unica decizie corectă. Și cât mai repede va face asta cu Ucraina, cu atât mai bine va fi pentru această țară”, spune el, punctând că demilitarizare și denazificare vor fi atinse.

Anterior, Moscova acuza Kievul de pregătirea provocărilor în noaptea Învierii. Rușii afirmau cu ucrainenii ar intenționa să tragă în biserici, pentru a acuza ulterior de acest fapt trupele Kremlinului.

Miercuri, conducerea bisericii ucrainene a îndemnat creștinii să nu creeze aglomerații când merg la sfințit și clericii – să nu desfășoare slujbe în zonele care nu sunt sigure. Mitropolitul Epifanie puncta într-un mesaj adresat credincioșilor că serviciile divine pot avea loc nu doar noaptea, ci și dimineața.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata