Rușii au schimbat tactica atacurilor aeriene: Rachetele zboară la altitudini foarte joase. De ce are nevoie Ucraina pentru a se apăra

0 97

Rușii au schimbat tactica loviturilor cu rachete, ceea ce poate explica atacul tragic asupra Kievului, în timpul căruia au lovit mai multe unități medicale. Această opinie este împărtășită de președintele Asociației Aviației Ucrainene a Piloților și Proprietarilor de Aeronave, AOPA Ucraina, aviatorul ucrainean Ghenadi Hazan. Într-un comentariu pentru Radio NV, el a subliniat că atacul a fost unul combinat.

Aviatorul a vorbit despre tacticile folosite luni, 8 iulie, de ocupanți pentru a sparge apărarea antiaeriană.

„Adică 100 de rachete pot fi lansate la un moment dat, de exemplu, ipotetic, iar noi putem intercepta, de exemplu, 80 de rachete în acest punct”, a explicat el. Și noi interceptăm 80 de rachete, iar 20% dintre ele trec”.

Pentru a contracara acest lucru, avem nevoie de o apărare aeriană stratificată. Aceasta include nu numai sisteme de apărare antiaeriană, ci și alte instalații capabile să țintească rachete de joasă altitudine. Adică, Patriot este doar unul dintre elementele acestui sistem de apărare antiaeriană. În prezent, Ucraina dispune doar de anumite părți ale acestei game.

Experții în război și arme contestă afirmațiile Ministerului rus al Apărării cum că nu ar fi atacat unitatea medicală. Lovitura, soldată cu cel puțin 41 de morți și peste 100 de răniți a stârnit indignare în Ucraina și la nivel internațional.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata