Rușii simt că ucrainenii vor sparge „apărarea Surovikin“ și consolidează a doua și a treia linie de apărare

0 120

Forțele de ocupație ruse încearcă să-și consolideze a doua și a treia linie de apărare în teritoriile de sud ale Ucrainei ocupate temporar, spune Natalia Humeniuk, șefa centrului de presă al Comandamentului Operațional „Sud”.

Potrivit acesteia, invadatorii minează și mai mult teritoriile în direcția sud pentru că au înțeles că Forțele Armate ale Ucrainei vor sparge prima linie de apărare.

„Acum încearcă să întărească apărarea cu ajutorul structurilor din beton armat. Rușii vor să sape mai departe și să-și consolideze pozițiile în teritoriile capturate. În același timp, observăm aceste lucrări la a doua și a treia linie a apărării lor. Ei înțeleg că în curând vor trebui să se retragă la a treia”, a spus Humeniuk.

Dintre toate obstacolele cu care se confruntă contraofensiva Ucrainei, minele antipersonal și anti-tanc rusești sunt printre cele mai descurajante. Rutele probabile de atac au fost presărate cu un număr imens de explozibili, care să fie activați de vehiculele sau trupele ucrainene în timpul operațiunilor ofensive.

Abordarea Rusiei de apărare cu mine grele a încetinit cu siguranță contraofensiva sudică a Ucrainei, care, după șase săptămâni, nu a făcut încă o breșă semnificativă în rețeaua de câmpuri minate, tranșee și fortificații a Rusiei. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat vina pentru contraofensiva „încetinită” pe întârzierile în primirea armelor occidentale avansate.

Această fereastră, a spus Zelenski, a oferit „inamicului nostru timpul și posibilitatea de a plasa mai multe mine și de a-și pregăti liniile defensive”.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata