Rușilor le iau foc avioanele în aer. Opt incidente aviatice înregistrate într-o săptămână în Rusia

0 104

Motorul unui avion rusesc a luat foc la scurt timp după ce s-a ridicat în aer, iar un altul nici măcar nu a mai putut decola din cauza unei degajări de fum care a umplut cabina pasagerilor. Sunt doar două dintre cele nu mai puțin de opt incidente care au avut loc în ultima săptămână în Rusia, potrivit unui oficial ucrainean, care citează canale media rusești.

Motorul unui avion rusesc de marfă Tu-20 a luat foc în timpul decolării de pe aeroportul din Ulan-Ude (în sud-estul Rusiei), iar pilotul a golit rezervoarele de combustibil și a reușit să aterizeze, a scris Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, pe rețeaua X, citând media rusești.

În imaginile distribuite de oficialul ucrainean se vede o dâră de foc care iese din motorul unui avion aflat în aer. Un alt avion, Boeing 777, nici nu a mai apucat să decoleze de pe aeroportul din Moscova, pentru că în cabina pasagerilor s-a degajat fum alb de sub un scaun, iar zborul a fost anulat.

Acesta a fost al optulea incident cu avioane rusești într-o săptămână, mai arată oficialul ucrainean, care enumeră evenimentele aeriene din Rusia. Un aparat cu 182 de oameni la bord a aterizat de urgență la Moscova, din cauza unor probleme la sistemul de stabilizare.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata