Rusul care a scris pe porțile Ambasadei Rusiei de la Chișinău „Putin-ucigaș” a fost rănit în război: „Glorie Ucrainei!”

0 165

Alexandr Kudashev (cu numele de Facebook), cetățeanul rus în vârstă de 40 de ani care în seara de pe 7 octombrie 2022 a scris pe poarta Ambasadei Rusiei la Chișinău „Putin – ucigaș”, fiind amendat cu 25 000 lei pentru vandalism, a fost rănit în războiul din Ucraina. El luptă de partea ucrainenilor, după ce în iunie a reușit să devină voluntar al „Corpului Voluntarilor Ruşi”.

„În fiecare zi, într-unul din spitalele de la Kiev sunt bandajat. O fac foarte atent și cu grijă pentru sănătatea mea. Și astăzi, o asistentă de ani de zile m-a întrebat: „De unde ești Sasha?”. Eu spun: „de la Samara”. Ea a întrebat: „Ei bine, ești de acolo, dar ai locuit în Ucraina?”. Am raspuns negativ. Ea: „Voluntar?”. Eu spun că da. Erau lacrimi în ochi. Ei bine, și în ai mei. Când am fost aruncați în aer și am văzut sânge țâșnind din rană, nu am vrut să plâng, am vrut să țip. Dar acum mi-a venit. Apoi au fost multe cuvinte de recunoștință și urări de recuperare. O astfel de reacție nu face decât să confirme poziția mea că afișele cu cuvintele „Putin-ucigaș” și altele asemenea sunt cu siguranță bune, dar asta nu face ca lacrimile de durere să se potolească. În timp ce orașele lor sunt bombardate și se întâlnesc cazuri izolate de oameni care au lăsat totul, au cheltuit mulți bani și au plecat la război, unde pot muri sau rămân invalizi, vei vedea în ochii lor doar lacrimi de durere, ură și dispreț, și cu rare excepții, lacrimi de recunoștință. Mulțumire celor care ajută la eliberarea țării lor și luptă pentru ai lor”, a continuat el luni.

Amintim că după ce Alexandr Kudashev a scris „Putin-ucigaș” pe Ambasada Rusiei de la Chișinău, diplomația rusă a venit cu o reacție, catalogând gestul concetățeanului drept „acțiune ostilă, înfăptuită în complicitate cu autoritățile”. Ambasadorul rus Oleg Vasnețov a cerut atragerea acestuia la răspundere, exprimându-și că asemenea acțiuni nu se vor mai repeta.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata