Samantha Power, la Chișinău: Cei care vor să sprijine mass-media nu trebuie să intervină pe conținutul editorial

0 62

Samantha Power, directoarea agenției americane USAID, aflată la Chișinău, a participat astăzi împreuna cu șefa guvernului moldovean, Natalia Gavrilița, la lansarea unui proiect nou, susținut de Guvernul american, în sectorul digitalizării și inovării din Republica Moldova. Samantha Power a răspuns și câtorva întrebări ale jurnaliștilor, care s-au referit, printre altele, la susținerea financiară a instituțiilor media și la revenirea tinerilor în Moldova.

Referindu-se la situația presei independente care este nevoită să supraviețuiască din donații și activitate comercială, fosta jurnalistă a declarat că cei care vor să sprijine mass-media nu trebuie să intervină pe conținutul editorial. O altă recomandare a fost pentru moldovenii din diaspora de a reveni in Moldova, luând exemplul președintei Maia Sandu și a șefei cabinetului, Natalia Gavrilița. Un alt subiect discutat cu presa de laureata premiului Pulitzer a fost despre importanța rolului femeilor în politică și în viața socială.

Ieri, după întrevederile avute cu liderii Moldovei, doamna Samatha Power a spus că „Statele Unite ale Americii vor fi alături de cetăţenii Republicii Moldova, vom analiza ce tipuri de sprijin mai putem oferi. (…) Dorim să impulsionăm creşterea economică. De asemenea am discutat despre reforma sectorului justiţiei, care este o prioritate pentru acest guvern”.

Timp de 5 ani, USAID va investit aproape 33 de milioane de dolari pentru dezvoltarea economiei digitale în Republica Moldova. E unul dintre multe alte proiecte finanţate de USAID în Moldova. Investiţiile USAID in Moldova sunt de peste un miliard de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata