Sancțiunile SUA în legătură cu datoriile de stat ale Rusiei intră în vigoare

0 235

Instituțiilor financiare americane le este interzis să participe la plasarea inițială a obligațiunilor în ruble sau non-ruble emise după 14 iunie de Banca Rusiei, FNB sau Ministerul rus de Finanțe.

Sancțiunile americane asupra datoriei de stat a Rusiei intră în vigoare. Instituțiilor financiare americane le este interzis să participe la plasarea obligațiunilor în ruble sau non-ruble emise după ziua de luni, 14 iunie, de Banca Rusiei, Fondul Național  sau Ministerul rus al Finanțelor. În plus, acestor agenții le este interzis să ofere împrumuturi în orice monedă.

Măsurile restrictive americane au intrat în vigoare cu două zile înainte de întâlnirea președinților american și rus Joseph Biden și Vladimir Putin de la Geneva. Relațiile dintre Rusia și o șir de state occidentale, inclusiv Statele Unite, s-au deteriorat în ultimele săptămâni.

Șeful Casei Albe, Biden, a semnat un ordin executiv privind noi sancțiuni împotriva datoriei naționale a Rusiei la jumătatea lunii aprilie. Washingtonul a atribuit apariția lor drept un „răspuns decisiv” la „acțiunile dăunătoare ale Rusiei în străinătate”. Înainte de aceasta, singura restricție aplicată datoriei de stat a Rusiei a fost că investitorii din Statele Unite nu au putut participa la ofertele publice inițiale ale euro obligațiunilor de stat, din august 2019.

Sursa: dw.com

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata