Şansele de a găsi o ”soluţie diplomatică” la criza cu Rusia sunt mai mari ca ale unei ”escalade” militare

0 97

Preşedinţia ucraineană consideră că şansele de a găsi o „soluţie diplomatică” la criza cu Rusia sunt „semnificativ superioare” celor de „escaladare” militară, a afirmat duminică Mihailo Podoliak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, transmite AFP. Pe de altă parte, avioane cu militari americani continuă să sosească în Polonia, Casa Albă asigurând că scopul nu este de a „declanşa un război” împotriva Rusiei, ci de a „apăra teritoriul NATO”.

Podoliak a explicat pentru France Presse că „în apropiere de graniţele ucrainene este menţinută încă din primăvara trecută o concentrare importantă de trupe ruse”, dar „pentru a exercita o presiune psihologică masivă” Rusia procedează la „rotaţii în masă”, manevre şi deplasări de armament.

Precizările sale vin în contextul avertismentelor serviciilor americane de informaţii în sensul că Moscova şi-a intensificat pregătirile pentru o invazie la scară mare în Ucraina.

Consilierul preşedinţiei ucrainene a notat că Ucraina şi aliaţii săi trebuie în orice caz „să fie pregătiţi pentru toate scenariile”. „Ne îndeplinim această misiune 100%”, a asigurat Podoliak.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata