Șapte activiști din Belarus au primit de la patru la șapte ani de închisoare, acuzați de organizarea revoltelor în masă

0 145

Curtea regională Mogilev din Republica Belarus a declarat șapte activiști de opoziție vinovați de revolte și i-a condamnat la diferiți termeni de închisoare. Acest lucru a fost anunțat astăzi, de Procuratura Generală din Belarus, transmite TASS.

„Ținând cont de dovezile prezentate de procuratura de stat, Evgeny Afnagel, Andrei Voinich, Pavel Sevyarynets, Pavel Yukhnevich, Maksim Vinyarsky, Dmitry Kozlov și Irina Schastnaya au fost găsiți vinovați de verdictul Curții regionale Mogilev de pregătire pentru participarea la revolte în masă însoțit de violență împotriva persoanei, incendiere, distrugerea proprietății și rezistență armată la reprezentanții autorităților în conformitate cu partea 1 a articolului 13 și partea 2 a articolului 293 din Codul penal al Republicii Belarus”, transmite canalul de Telegram al conducerii.

Prin verdictul instanței, Sevyarynets, Afnagel și Voynich au primit șapte ani de închisoare. Yukhnevich, Vinyarsky și Kozlov au primit cinci ani de închisoare, Schastnaya – patru ani de închisoare.

Potrivit surselor, ședințele de judecată pe acest caz s-au desfășurat în spatele ușilor închise. Activiștii din Belarus pentru drepturile omului au declarat prizonierii politici condamnați.

Sevyarynets a fost reținut la începutul lunii iunie a anului trecut la Minsk, după ce a ținut un pichet lângă colecționarii de semnături pentru nominalizarea candidaților prezidențiali alternativi în timpul campaniei electorale. Autoritățile au considerat că aceasta este o acțiune neautorizată. Arestarea opoziționistului a fost prelungită de mai multe ori. La 20 august, a fost inițiat un dosar împotriva acestuia în temeiul articolului 293 partea 2 din Codul penal (participarea la revolte în masă).

De asemenea, în iunie anul trecut, a fost reținut și bloggerul Kozlov, alți trei inculpați din dosar au fost reținuți în septembrie anul trecut. Ceilalți doi inculpați au fost reținuți în noiembrie anul trecut și, respectiv, în ianuarie anul curent.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata