Scheme rusești! Finlanda constată o creştere a numărului de solicitanţi de azil care sosesc la punctele de trecere a frontierei dinspre Rusia

0 66

Finlanda a constatat o creştere a numărului de solicitanţi de azil din ţări terţe care sosesc la punctele de trecere a frontierei dinspre Rusia şi se pregăteşte să „ia măsuri” pentru a gestiona această situaţie, a declarat marţi ministrul de interne finlandez, Mari Rantanen, transmite Reuters.

„Numărul (solicitanţilor de azil) a crescut semnificativ într-un timp scurt. Autorităţile ruse au schimbat modul de lucru pentru a permite călătoria în Finlanda în pofida unei lipse de documente, ceea ce înseamnă intrare ilegală”, a declarat presei Rantanen.

Ministerul de Interne va pregăti o propunere care să le permită oficialilor să limiteze traficul la graniţă sau închiderea unor puncte de frontieră, a menţionat ea.

Circa 60 de solicitanţi de azil au sosit dinspre Rusia începând de luni dimineaţa, potrivit autorităţii finlandeze pentru protecţia graniţelor, ceea ce contrastează cu totalul de 91 veniţi fără documentele necesare între 1 august şi 12 noiembrie, conform aceleiaşi autorităţi.

Finlanda, nou stat membru NATO, are o graniţă de 1.340 de kilometri cu Rusia, care constituie totodată graniţă externă a Uniunii Europene.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata