„Se putea și mai bine”: Dodon despre contractul semnat cu Gazprom

0 124

Liderul demisionar al socialiștilor, Igor Dodon, a apreciat pozitiv modul în care a fost soluționată problema crizei de gaze naturale și semnarea unui nou contract cu Gazprom. Deși sunt oponenți politici, Dodon a ținut să-i felicite pe cei din PAS pentru faptul că au publicat protocolul adițional al contractului. 

„Se putea și mai bine, dar cred că pentru actuala guvernare este o soluție bună. Noi am fi putut obține ca să fie prelungit contractul de anul trecut. Noi avea să începem negocierile nu din vară, ci de la începutul anului.
Acum avem prețul pe care îl avem, și contractul pe care îl avem. Ce facem cu aceste cheltuieli enorme din cauză că Guvernul nu a făcut pașii necesari în luna august, când a venit dl Kozak la Chișinău?

Ceea ce s-a făcut este că s-a mers la cedări din ambele părți. Inclusiv din patea celor de la Chișinău – ceea ce este correct, precum și celor din Federația Rusă. Și vreau să le mulțumesc pe această cale, pentru că a dat dovadă de înțelepciune.

Guvernarea a mers și ea la unele cedări. Acest protocol a fost făcut public și vreau să felicit pe cei de la guvernare pentru că l-au făcut public”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Prime Time” de la postul TV Prime.

Amintim, că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a făcut public Protocolul negocierilor între Gazprom și MoldovaGaz pe subiectul gazelor naturale. Conform acestui protocol, Moldova va convoca în luna noiembrie ședința inter-guvernamentală moldo-rusă, în cadrul căreia va propune părții ruse semnarea unui tratat guvernamental în domeniul energetic. De asemenea, protocolul prevede că până la sfârșitul lui 2022 să fie semnată o înțelegere între guverne în domeniul energetic, iar până la 1 mai 2022 MoldovaGaz și Gazprom să semneze un Acord de reglementare a datoriei MoldovaGaz pentru un termen de 5 ani, iar autoritățile de la Chișinău să organizeze un audit privind datoriile instituției.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata