Secretarul american al apărării Lloyd Austin, într-o vizită surpriză în Ucraina

0 41

Secretarul american al apărării Lloyd Austin efectuează luni o vizită surpriză la Kiev pentru a exprima sprijinul constant al SUA pentru Ucraina în faţa invaziei ruse.

”Mă aflu astăzi aici pentru a transmite mesajul important că Statele Unite vor continua să fie alături de Ucraina în lupta sa pentru libertate împotriva agresiunii ruse, atât acum, cât şi în viitor”, a declarat Lloyd Austin la scurt timp după sosirea la Kiev, scrie Agerpres.

Din motive de securitate, vizita nu fusese anunţată public.

Vizita lui Austin la Kiev are loc pe fondul sporirii divergenţelor în interiorul Congresului Statelor Unite cu privire la ajutorul pentru Ucraina. Lloyd Austin şi secretarul de stat Antony Blinken le-au cerut congresmenilor, la o audiere în luna octombrie, să menţină sprijinul american pentru Ucraina, secretarul apărării afirmând că, ”în absenţa susţinerii SUA pentru Ucraina, Putin va reuşi”.

SUA sunt de departe cel mai mare furnizor de ajutor militar pentru Kiev, iar o scădere a asistenţei americane ar reprezenta o lovitură dificilă pentru eforturile Ucrainei de a elibera regiunile din sudul şi estul său ocupate de forţele ruse.

Ajutorul american este, de asemenea, esenţial pentru Ucraina întrucât contraofensiva lansată de armata sa în vara acestui an pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia nu a adus rezultatele aşteptate.

Pe de altă parte, o conferinţă comună SUA-Ucraina în domeniul industriei apărării va fi organizată la Washington pe 6-7 decembrie. Evenimentul este menit să încurajeze producţia internă de armament a Ucrainei, la 21 de luni de la declanşarea invaziei militare ruse împotriva ţării vecine.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata