Secretarul de presă al Ambasadei SUA, expulzat din Rusia

0 146

Secretarul de presă al Ambasadei SUA la Moscova, Rebecca Ross, este expulzat din Rusia. Ross se afla pe lista a 10 diplomați, a căror expulzare a fost anunțată pe 21 aprilie. Acești angajați trebuie să părăsească Federația Rusă în termen de o lună, informează presa rusă. 

Ministerul de Externe i-a spus lui Kommersant că expulzarea lui Ross a fost un răspuns la acțiunile Statelor Unite, care timp de mai bine de șase luni au împiedicat Rusia să numească un secretar de presă pentru ambasada de la Washington.

„Acesta este un răspuns în oglindă la acțiunile ostile ale părții americane împotriva unui număr de angajați ai Ambasadei Rusiei la Washington și Consulatul General al Rusiei la New York, care au fost declarați într-un mod nerezonabil persona non grata”, a declarat anterior Ministerul Rus de Externe.

În aprilie, președintele american Joe Biden anunțase că 10 diplomați ruși vor fi expulzați din Washington. Moscova a lucrat să își configureze propria sa listă de nume de expulzați, ca răspuns.

Expulzarea a 10 angajați ai ambasadei Statelor Unite ale Americii la Moscova a fost un răspuns la noile sancțiuni din partea SUA. Pe lângă expulzarea diplomaților, Rusia, în special, a interzis misiunilor diplomatice americane să angajeze cetățeni ai Federației Ruse și ai țărilor terțe ca lucrători administrativi și tehnici. Ambasadorului SUA i s-a cerut să se întoarcă în capitala sa „pentru a analiza situația și a ține consultări”.

Sursa: https://realitatea.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata