Secretul lui Ignatiev. Ce a căutat la Ambasada României de la Chișinău?

5 464

În condițiile în care în spațiul public se vorbește despre o posibilă decizie a deputaților transnistreni de a-i cere lui Putin să alăture Transnistria Rusiei, poziția șefului diplomației transnistrene, Vitali Ignatiev, nu este clară. 

Persoana despre care se spune că face jocurile Kremlinului în regiunea transnistreană, a fost observată la Chișinău, parcând automobilul în curtea Ambasadei române de la Chișinău.

Disinfo.md a verificat, dacă într-adevăr automobilul îi aparține lui Ignatiev și a găsit imagini din 2022 cu același autoturism parcat în fața sediului OSCE de la Chișinău. Numerele de înmatriculare coincid cu cele de pe noile imagini de lânga ambasada României.

Automobilul lui Ignatiev, parcat neregulamentar în fața sediului OSCE de la Chișinău, în decembrie 2022

 

În timp ce „opoziția” socialistă de la Chișinău, în frunte cu fostul președinte Igor Dodon, se află la Moscova și au întâlniri cu politicieni și oficiali din Duma de Stat sau Consiliul Federațiilor, Ignatiev s-a îndreptat în direcția complet opusă.

Nu este clar cum a ajuns Ignatiev la Chișinău. După ce autoritățile constituționale au adoptat amendamente la codul penal care înăspresc pedepsele pentru separatism, așa-zisul ministru de externe a continuat să spună că acest lucru ar influența procesul de negociere sau chiar ar priva locuitorii din regiune de dreptul la libertatea de circulație.

Asta însă nu i-a oprit, în 2023, pe unii „miniștri” din regiunea transnistreană să ajungă și să poarte discuții chiar în spatele Guvernului de la Chișinău.

Context: 

  • La începutul săptămânii liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a declarat că convoacă Adunarea deputaților de toate nivelurile. Opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba a presupus că la această adunare transnistrenii ar putea cere ca președintele rus Vladimir Putin să accepte regiunea în componența Federației Ruse. Până în prezent, Ignatiev portavocea Kremlinului nu a comentat în niciun fel acest eveniment și eventualele solicitări la adresa lui Putin.
  • În ianuarie Kievul l-a citat pe Vitali Ignatiev la sediul Serviciul de securitate pentru a i se aduce acuzația de „sprijinire a statului agresor” (Federația Rusă). Până în prezent Ignatiev nu s-a prezentat, iar autoritățile ucrainene nu au mai comentat acest subiectul. Ambasadorul Ucrainean responsabil de dosarul transnistrean a stat, la începutul săptămânii curente, la o masă cu Iganiev și cu Krasnoselski, însă nu a spus dacă s-a declarat ceva în privința așa-zisului ministru de externe.

 

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
5 Comentarii
  1. […] Disinfo.md a verificat, dacă într-adevăr automobilul îi aparține lui Ignatiev și a găsit imagini din 2022 cu același autoturism parcat în fața sediului OSCE de la Chișinău. Numerele de înmatriculare coincid cu cele de pe noile imagini de lânga ambasada României. […]

  2. […] Disinfo.md a verificat, dacă într-adevăr automobilul îi aparține lui Ignatiev și a găsit imagini din 2022 cu același autoturism parcat în fața sediului OSCE de la Chișinău. Numerele de înmatriculare coincid cu cele de pe noile imagini de lânga ambasada României. […]

  3. […] au fost publicate de Disinfo.md în care se poate observa că afară era seara, transmite […]

  4. […] приднестровского политика Виталия Игнатьева заметили у посольства Румынии в Кишиневе. В 2022 году этот же […]

  5. didi spune

    papagali mincinosi ce sunteti. pozele sunt din 2021. gardul ambasadei romaniei are de anul trecut atasate niste imagini de promovare a romaniei. in pozele voastre vechi, desenele nu apar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata