Şefa diplomaţiei britanice invită Rusia să intervină în „ruşinoasa criză” dintre Minsk şi Varşovia

0 52

Şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, i-a cerut preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, să intervină în „ruşinoasa criză fabricată a migranţilor” de la frontiera dintre Belarus şi Polonia, transmite duminică EFE.

Într-un articol publicat duminică de publicaţia The Sunday Telegraph, Truss şi-a exprimat convingerea că Rusia are „o responsabilitate clară” în a pune capăt situaţiei de criză la care s-a ajuns între Minsk şi Varşovia, şi a dat asigurări că Regatul Unit „nu va întoarce privirea” de la ceea ce se întâmplă.

Câteva mii de migranţi care încearcă să pătrundă în Polonia sunt blocaţi într-o tabără improvizată la frontiera belaruso-poloneză în condiţii inumane, aminteşte EFE.

Truss a cerut Kremlinului să intervină în această criză care continuă să escaladeze. Rusia „trebuie să facă presiuni asupra autorităţilor belaruse pentru ca acestea să pună capăt crizei şi să înceapă un dialog”, a insistat ministrul de externe britanic.

Şefa Foreign Office a adăugat că situaţia de confruntare „reprezintă ultimul pas adoptat de regimul (preşedintelui belarus Aleksandr) Lukaşenko pentru a submina securitatea regională”. „Se foloseşte de migranţi disperaţi în încercarea lui de a crea instabilitate şi de a se agăţa de putere, fără să-i pese de costul uman”, a deplâns politiciana conservatoare.

Detalii, AICI

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata