Șeful agenţiei de presă TASS a fost demis. În locul lui a fost numit un propagandist al lui Putin

0 178

Fostul purtător de cuvânt al campaniei electorale a preşedintelui rus Vladimir Putin a fost numit la conducerea agenţiei publice de presă TASS, potrivit unui ordin guvernamental publicat miercuri. De la începutul războiului în Ucraina, Kremlinul şi-a întărit controlul asupra mass-media, forţând închiderea principalelor mijloace de informare independente şi desemnând numeroşi jurnalişti şi publicaţii ca „agenţi ai străinătăţii”.

Prim-ministrul Mihail Mişustin a semnat un ordin de demitere a lui Serghei Mihailov din funcţia de director general al TASS şi de numire a lui Andrei Kondraşov în locul lui. Mihailov a servit ca director general din 2012, relatează Reuters, citată de Agerpres. Kondraşov, în vârstă de 50 de ani, este un jurnalist al televiziunii de stat care în 2018 a lucrat ca secretar de presă al campaniei electorale a lui Putin. El s-a născut în 1973 la Alma-Ata şi a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universităţii Independente de Ştiinţe Ecologice şi Politice din Moscova.

Mai târziu, a absolvit, cu o diplomă în Ştiinţe Politice, Academia Prezidenţială Rusă de Economie Naţională şi Administraţie Publică. El a lucrat în televiziune din 1991, notează agenţia independentă de presă rusă Interfax. TASS îşi are istoria începând din 1904, când a fost fondată ca Agenţia Telegrafică Sankt Petersburg, prima agenţie oficială de ştiri a Rusiei. Ea şi-a păstrat numele din epoca sovietică, ale cărui iniţiale înseamnă Agenţia Telegrafică a Uniunii Sovietice.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata