Șeful centrului de recrutare din Odesa, proprietăți de milioane de euro în Spania

0 1.774

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dispus demiterea de urgență a șefului centrului regional de recrutare Evghen Borisov, după acuzații de corupție, relatează presa ucraineană.

Am dat dispoziții urgente comandantului-șef al armatei [Valeri] Zalujnîi să îl demită imediat, ca să zic așa, pe «comisarul de recrutare» din Odesa – șeful centrului local de recrutare, despre care vorbește întreaga țară”, a transmis președintele Ucrainei pe 23 iunie. Zelenski a anunțat și înființarea unei comisii care să facă inspecții la comisariatele de recrutare din țară „astfel încât să nu ne dezonoreze statul și memoria eroilor care luptă în prima linie”.

Un fost deputat ucrainean a dezvăluit pe 25 aprilie dovezi ale corupției lui Borisov în timp ce Ucraina luptă împotriva agresiunii declanșate de Rusia.

Mama lui Borisov, Nadia Borisova, a cumpărat recent o casă de 4 milioane de euro în Marbella, Spania. Soția acestuia, Oleksandra, a achiziționat un birou în Marbella, care ar fi valorat 2 milioane de euro.

Totodată, Borisov a importat o mașină scumpă marca Mercedes Benz sub pretextul utilității pentru transport umanitar, în toamna anului 2022. Potrivit fostului deputat, Igor Mosiciuk, care a dezvăluit faptele de corupție, soția lui Borisov, care locuiește într-un apartament închiriat în Marbella, este cea care se folosește de mașină, împreună cu Borisov – în timpul vizitelor sale în Spania.

Mosiciuk a adăugat că Borisov a fost în vacanță Marbella în perioada 22 decembrie 2022 – 18 ianuarie 2023.

În cadrul celui mai recent Indice de percepție a corupției realizat de Transparency International, Ucraina a obținut un scor de 33 din 100, situându-se pe locul 116 din 180 de țări.

Kievul vrea să treacă la o economie fără numerar

Ministrul adjunct al economiei, Oleksandr Griban, a subliniat că Zelenski este „foarte hotărât” să facă tranziția la o economie fără numerar și că guvernul va „face totul pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil”.

Aceasta este o intenție clară a președintelui, vă asigur. El înțelege că o serie de probleme au fost determinate de banii lichizi, așa că la una dintre ultimele ședințe prezidate, economia fără numerar a fost doar unul dintre principalii piloni pentru viitoarea transformare economică”, a declarat Griban.

Prezent prin intermediul unei legături video la Conferința de redresare a Ucrainei de la Londra, Zelenski a dat asigurări că țara sa nu se va întoarce la vechile obiceiuri după război, iar reformele necesare pentru a putea fi admisă în organizații precum OCDE și Uniunea Europeană avansează deja.

Chiar înainte de 24 februarie, am început să demontăm vechiul model oligarhic de relații economice din perioada post-sovietică. Și nu este vorba doar de ceva legat de personalitățile oligarhilor, ci și de schimbarea abordării relațiilor economice”, a spus el.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata