Șeful CIA știe cu precizie ce trebuie să facă SUA în Ucraina: „Rusia ar fi lăsată să facă față costurilor durabile ale prostiei lui Putin”

0 108

Ucraina se va confrunta probabil cu un an greu în războiul cu Rusia în 2024. Dacă Statele Unite s-ar retrage din conflict în acest moment crucial și ar întrerupe sprijinul acordat Ucrainei ar fi un autogol de proporții istorice”, a susținut șeful CIA, Bill Burns, explicând că întreruperea ajutorului american pentru Kiev ar fi o eroare de „proporții istorice”.

Într-un articol de opinie publicat marți, 30 ianuarie, în revista americană Foreign Affairs, directorul CIA, William Burns, a scris că războiul lui Putin a avut deja un impact grav asupra Rusiei într-o varietate de moduri, de la izolarea acesteia la nivel global până la deteriorarea armatei și economiei sale. Eforturile lui Putin de a moderniza armata rusă, un proces de zeci de ani, au avut de suferit ca urmare a acestui conflict devastator, cu numărul mare de victime.

Directorul CIA a scris că „cel puțin 315.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți, două treimi din inventarul de tancuri de dinainte de război al Rusiei a fost distrus și lăudatul program de modernizare militară de decenii al lui Putin a fost golit”.

Burns a adăugat că „toate acestea sunt un rezultat direct al vitejiei și priceperii soldaților ucraineni, susținute de sprijinul occidental”. Există multe beneficii pentru SUA de a continua să sprijine Ucraina, a remarcat Burns, o „investiție relativ modestă, cu randamente geopolitice semnificative”.

Există multe beneficii pentru SUA

Există multe beneficii pentru SUA de a continua să sprijine Ucraina, a precizat Burns, o „investiție relativ modestă cu randamente geopolitice semnificative”.

Printre alte beneficii, cu mai multe muniții și ajutoare în arme, ceea ce se traduce printr-o capacitate mai mare de rezistență, Ucraina va fi într-o poziție mai puternică în cazul în care va opta pentru a negocia un acord cu Rusia.

 

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata